Topp 5 seriefavoritter

01.11.2015
17:54

Hei alle sammen!

Hos de fleste ser man at vinteren nå nærmer seg med stormskritt! For meg er oktober og november to av de verste månedene. Blant annet på grunn av det skiftende været, det glatte føret og mørket døgnet rundt. Er vel ikke helt alene om at høsten og vinteren kan være ganske deprimerende? Så jeg tenkte jeg skulle fortelle om mine topp 5 seriefavoritter som man kan kose seg med på de mørkeste og kjedeligste kveldene mens man venter på at desember skal komme! Har brukt ganske lang tid på dette innlegget, så håper dere liker det!

♥︎ 1. Prison Break

Sjanger: Action, krim, drama

Skuespillere: Wentworth Miller, Dominic Purcell, Amaury Nolasco...

Sesonger: 4 (kommer sesong 5 - dato ikke fastslått ennå)

IMDB-rating: 8,5



Prison Break er definitivt min favorittserie nr. 1. Jeg har sett veldig mange serier, og ingen er i nærheten av å bli så bra som denne! Serien er utrolig avhengighetsskapende og spennende fra første episode! Ble helt mind-blown etter hver episode, alt er helt uforutsigbart.. ah, elsker det! Skuespillerne er helt fantastiske, og blir spesielt fascinert av hovedpersonen, Michael og hvor smart (og utrolig kjekk, hehe) han er! Man lever seg virkelig inn i serien, og karakterer man først hater, ender med å bli noen av favorittene. Skjønner virkelig ikke hva jeg holdt på med før jeg begynte med denne serien, haha! Rewatcher den nå for andre gang!

Serien handler altså om Lincoln Burrows, som blir uskyldig dømt til døden for drapet på visepresidentens bror. Broren hans, Michael Scofield er ingeniør og er et geni. I begynnelsen er det kun han som tror på at broren er uskyldig, og bestemmer seg for å legge en plan for å redde broren. Han tatoverer en rømningsvei på hele overkroppen, og begår et væpnet bankran for å komme i samme fengsel som broren. Sammen med en gjeng andre innsatte, prøver de å rømme fra fengselet, men møter på en del utfordringer på veien. Likevel er det å komme seg ut av fengselet bare begynnelsen, resten av sesongene handler om å bli frikjent og å velte Selskapet.

♥︎ 2. Breaking Bad

Sjanger: Krim, drama, thriller

Skuespillere: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris...

Sesonger: 5

IMDB-rating: 9,5



Breaking Bad er også en stor favoritt av meg, og det er vel ikke rart at den har så høy score på IMDB og har vunnet blant annet to Golden Globes? Første sesong kan være litt treg, men spenningen bygger seg virkelig opp og det er absolutt verdt å se! Serien handler om Walter White, som er kjemilærer og lever et typisk A4-liv fram til han får lungekreft, noe som gir familien økonomiske problemer. Selv om han blir tilbudt hjelp fra familie og venner vil han på egenhånd gi økonomisk stabilitet til sin gravide kone og handikappede sønn, og betale for sin dyre kreftbehandling. Han bestemmer seg for å slå seg sammen med sin tidligere elev, Jesse Pinkman, for å produsere og selge metamfetamin, som etterhvert blir svært ettersøkt. Men de møter også på en del problemer, blant annet det at svogeren til Walter er DEA agent.

♥︎ 3. Sherlock

Sjanger: Krim, drama, mysterium

Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman...

Sesonger: 3 (sesong 4 kommer i 2017)

IMDB-rating: 9,3



Sherlock er en utrolig genial serie. Har rewatchet den en del ganger, da det ikke er så veldig mange episoder (episodene varer ganske lenge though). Men det er virkelig verdt å se! Serien handler om den briljante privatdetektivet Sherlock Holmes og partneren Dr. John Watson som løser mystiske drapssaker. Serien tar for seg forskjellige saker hver gang, men Sherlock Holmes' kamp mot den psykopatiske og intelligente erkefienden Jim Moriarty er en pågående handling.

♥︎ 4. Friends

Sjanger: Komedie, romantikk

Skuespillere: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, David Schwimmer, Matt LeBlanc...

Sesonger: 10

IMDB-rating: 9,0



Ah.. Friends er en klassiker. Definitivt den beste komiserien som finnes. Hvem liker vel ikke denne serien? Hvis ikke dere har sett den - se den! Den går blant annet på TV-Norge i ukedagene i fem-tiden, så pleier alltid å se på den etter skolen! Friends handler altså om seks venner som bor på Manhattan, og basically livene deres. Er ganske mange sesonger, men alle episodene er så morsomme at det er lett å komme seg igjennom disse!

♥︎ 5. Orphan Black

Sjanger: Action, drama, Sci-Fi

Skuespillere: Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Dylan Bruce...

Sesonger: 4 (kommer sesong 5)

IMDB-rating: 8,4



Orphan Black er en veldig spennende og annerledes serie, men til tider ganske forvirrende! Serien handler om foreldreløse Sarah Manning som oppdager at hun har flere dobbeltgjengere, og det viser seg at de er menneskelige kloner. De blir jaget av flere ulike grupper, og må samarbeide for å overleve og for å finne ut hvor de kommer fra.

 

// kilder: imdb og wikipedia // bilder fra google

Har dere sett/tenkt å se disse seriene? :)

7 kommentarer

Henriette Celin 01.11.2015 18:08
Liker også veldig godt Friends, og tror jeg har sett nesten alle episodene ;-P ellers følger jeg heller med på serier som; Awkward, Faking it, New Girl, Two broke girls, Young & Hungry, og Chasing Life ^^
Fearling 01.11.2015 18:17
Henriette Celin: Ah, haha, samme her! Har også sett litt av Awkward, men foretrekker egentlig drama/krim-serier :)
MariaExpressen 01.11.2015 19:12
Moro at folk begynner å se Prison Break. Den så jeg får sånn 8 år siden eller noe. Fantastisk bra serie.
Fearling 01.11.2015 20:22
MariaExpressen: Ja! Så den for første gang for ca to år siden da, men blir aldri lei av den, haha.
Malene 01.11.2015 23:55
Gode forslag, digger Prison Break og Friends!
Fearling 01.11.2015 23:56
Malene: Haha, same!
Pia 02.11.2015 22:17
jeg liker violetta

Skriv en ny kommentar

Fearling Hei! Mitt navn er Malin og jeg er en jente på 17 år. I denne bloggen skriver jeg for det meste om mine erfaringer og opplevelser i hverdagen, mote & inspirasjon. Håper du liker bloggen min ♡

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Lenker

hits